Hvem er www.bennyskaktus.dk?


English version
 


Benny og et af de mange store kaktusbede.
Foto sommer 2003.

-
Benny vander Yucca hybrid "babyer", Foto Elena Y. G. Jensen copyright 2005.

Navn: Benny Møller Jensen.

Fødselsdag: 18. juli 1964.

Ægteskabelig stilling: Gift den 18. juni. 2005 med Elena Yurievna Gorokhovitskaya Jensen.

--
Venstre foto er taget af Oksana Omelkina. Foto i midten er taget af Dorthe Kyllingsbæk. Foto yderst til højre er taget af Japan foto Hjørring.

Børn: Aleksander Peter Jensen født den 19. maj 2006.
 
Aleksander fire dage gammel.
Foto Elena Y. G. Jensen copyright 2006.
Aleksander syv dage gammel.
Foto Benny Møller Jensen copyright 2006.
Aleksander 3½ måned gammel.
Foto Elena Y. G. Jensen copyright 2006.
Aleksander fire månder gammel.
Foto Elena Y. G. Jensen copyright 2006.

Aleksander er et rigtig udebarn, elsker at lege i haven, og undersøger alt hvad han finder. Flere fotos af Aleksander leg og oplevelser i haven.

Profession: Jeg er uddannet som bogbinder hos Thomas Jensen & Søn bogbinderi i 1985, til hvilken jeg efter at jeg i et par år hvor jeg arbejdede på forskellige grafiske virksomheder i og omkring Århus, vendte tilbage som teamleader for skæring og falsningsafdelingen. Jeg startede i bogbinderiet som arbejdsdreng i 1977 i feriene og hver eftermiddag. Inden jeg starte på bogbinderuddannelsen, var jeg et år på efterskole (Horne Ungdomsskole 1980-81). Grundet en ødelagt ryg blev jeg i 2008 afskediget, og jeg håber nu efter en diskusproteseoperation (feb. 2009), i løbet et årstid, at kunne blive omskolet til et andet mindre fysisk hårdt arbejde.

Hvor bor jeg og hvor er min have:
Vores hus, som jeg købte i August 1991, er beliggende i Vendsyssel ca. 15 km fra vestkysten, nogle få kilometer syd for Hjørring. Grunden hvor vi  har alle vores planter, er på 2600 kvadratmeter, hvoraf ca. 125 kvadratmeter er kaktusbede. I haven er der to små drivhuse på henholdsvis 7 og 17 kvadratmeter, begge drivhuse er uopvarmede og fyldt til randen med kaktus.

Min kaktus, Yucca og bambus hobby: Jeg har dyrket kaktus siden jeg var 10 eller 12 år gammel, og har "arvet" min interesse fra min mor, som også har arvet hendes planteinteresse fra hendes mor og mormor. Yucca hobbyen begyndte først efter 1991, og har udviklet sig til, at jeg nu har en af verdens største samlinger. Jeg er også en af kun en håndfuld personer på verdensplan, som udvikler nye Yuccasorter ved håndbestøvning (se mere her (engelsk tekst)). Bambus interessen begyndte i 1991, hvor jeg fik de første 3-4 planter fra en kaktusven i England, nu er der ca. 50 forskellige i vores samling..

Andre hobbyer: Alpine planter, vandreture i bjerge, dyre og planteliv i naturen, fuglekikker, madlavning (gerne med masser af chili), historie, fag og skønlitteratur (vi har et ganske stort bibliotek, med bøger på primært dansk, russisk og engelsk), computer og fotografering. I April 2004 købte jeg mit første digitalkamera et NIKON D70, men mange af billederne på websiten er dog taget med mit meget gamle Richo KR10 fra 1980 og mit Pentax fra 2001 og derefter skannet med min filmskanner, som er en NIKON coolscan III. Alle Elena's fotos er taget med NIKON Coolpix 4200 eller NIKON S600.

Medlem af  : Alpine Garden Society (AGS), Nordisk Kaktus Selskab (NKS) og flere forskellige internetgrupper om planter.

--
Benny i en typisk situation,..... luger ukrudt i potterne med Opuntia planter. Juli 2003.! Ordbog ! Foto galleri (Engelsk tekst) ! Cucurbitaceae ! Asclepiadaceae ! Yucca ! Hårdføre kaktus !Home ! E-mail ! Links ! Søg !Wanted ! Nyheder ! Bambus !

! Web shop !
 

Copyright © 1998-2009
Benny Møller Jensen
Hjørring
Danmark

www.bennyskaktus.dk